Slide
Dr. Jana Janovska
Ārsts dermatologs, preventīvās medicīnas speciālists, zinātniskais pētnieks.
Jana ir Rīgas Stradiņu Universitātes pasniedzējs iekšķīgo slimību katedrā, Baltijas preventīvās medicīnas asociācijas prezidente un Pasaules konferenču lektore, pirmā Baltijas kanāla raidījuma (Первый Балтийский Канал) Секреты молодости с Др. Яной Яновской vadītāja.
Lieliskā ārste un vienkārši skaista sieviete Jana Janovska pastāstīja par sevi un atbildēja uz Spletnika jautājumiem.
Ar ko Jūs nodarbojies? Mana ikdiena ir ārstniecība. Es strādāju medicīnas un zinātnes jomā ap 10 gadiem. Esmu veikusi vairākus starptautiskos zinātniskos pētījumu, ERAF projektus un vairāku starptautisko patentu līdzautore (Ženēvas patentu). Esmu dermokosmetikas tetsēšanas eksperte un zinātniskā pētniece dermokosmētikas izstrādē. Ikdienā strādāju ar klasisko dermatoloģiju, estētisko medicīnu, lāzerdermatoloģiju un dermatoķirurģiju. Mana sirdslieta ir preventīvā medicīna un anti-age medicīna. Bijusi viena no pirmajās Baltijā, kas ieveda Latvijā terminu Preventīvā medicīna, dibināju asociāciju un sāku popularizēt šo medicīnisko virzienu. Preventīvā un anti-age medicīna ir medicīnas virziens kas konceptuāli atšķirās no tradicionālās medicīniskas pieejas balstoties tieši uz profilaksi un riska izvērtēšanu, lai slimības neaatīstās. Vizuālizējot cilvēka riska faktorus un pētot filigrānas analīzes tajā skaitā ģenētiskos testus.
Kāds bija pagrieziena punkts Jūsu dzīvē?
Man nebija īsti pagrieziena punkta, esmu iestājusies studēt medicīnu 16 gadu vecumā un visu dzīvi esmu gājusi vienā virzienā- ārstniecībā. Man mērķis ir bijis vienmēr palīdzēt cilvēkiem, un šobrīd katru dienu esmu pateicīga par to ko daru un tas dod gandarījumu un prieku.
Ar ko Jūs visvairāk lepojaties?
Ar savu ģimeni un savu raksturu.
Kādas ir Jūsu spēcīgākās īpašības?
Uzskatu ka manas spēcīgākās īpāšības ir neatlaidība un perfekcionisms, sasniedzot vienu etapu es ātri par to aizmirstu un eju tālāk uzstādu jaunus mērķus. Īsti uzskatu man nav robežu.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu? Kādi ir plāni?
Šobrīd es stabili strādāju vairākās līderklīnikās un pasniedzu studentiem universitātē, strādāju pie zinātniska projekta. Kā arī sāku strādāt televīzijā ar autorprogrammu. Par plāniem man nepatīk runāt, jo tie īsti nav plāni tie ir mērķi un kad tie tiks sasniegti tad arī par tiem pastāstīšu.
Apraksties savu ideālu dienu.
Mana ideālā diena ir ar ģimeni vēlams kādā siltajā dienā, baudot mieru klusumu un dabu. Bet ikdiena ir ļoti parasti aktīva un strukturizēta. Ceļos agri ap 4 no rīta, sportoju katru dienu, man patīk skriet., tad e-pasti un sagatavošanās pacientu pieņemšanai, lasu zinātniskos rakstus un mācos online, tad darbs klīnikās ar pacientiem un atnākot mājās es pēc 19:00 izslēdzu telefonu lai atpūstos, tā saucamai digital detox.
Kā Jūs raksturotu draugi, cilvēki, kuri Jūs ļoti labi pazīst?Man grūti ir teikt par sevi, bet domāju ka esmu ļoti prasīga, vismaz mans personīgais asistents tā saka. Esmu laipna, bet varētu pateikt laikam no malas ka esmu augstprātīga, taču tas ir izskaidrojams ar to ka es vienkārši uzturu distanci. Man svarīgi ir mans personīgais miers un ģimene. Es kalpoju cilvēkiem, nesu zināšanas tam ir atvēlēts laiks, viss pārējais ir mans personīgais un privātais laiks, man nepatīk kad tur iejaucas. Cilvēki kas mani labi pazīst noteikti varētu pateikt ka esmu atvērta un easy going persona, ar lielisku humora izjūtu.
Vai Jums ir personīga veiksmes recepte? Pastāstiet par to?
Šķiet ka mana veiksmes recepti ir bijusi caur ērkškiem līdz zvaigznēm, bet pa lielam galvenais lai ne tikai patīkt tas ko tu dari bet lai ir šī dzirkstele un kaisle pret lietu ko dari, tas nevar nerezultēties ar veiksmi. Katru dienu vienkārši sistemātiski iet vienā ceļā neraugoties uz pseidokomentāriem un ieteikumiem, klausīties tikai sevi un nenoliegt savas spējas. Es nekad neskatos kas notiek apkārt, citiem, vai kā dzīvo pārējie es fokusējos uz sevi un savām prioritātēm tādā veidā es netērēju enerģiju, emocijas lieki. Svarīgi ir cienīt savu laiku un savus resursus, savas zināšanas, nerunāt kad neprasa un mākt pateikt nē. Mazāk runāt.
Uz kādu jautājumu Jūs vēlētos atbildēt, bet Jums nekad netika uzdots šis jautājums?
Vai es izvēlētos ko citu ja ne medicīna?
Nē. Ārstniecība un medicīna ir manas dzīves gandarījums un Dieva dāvana.
IG: dr.janajanovska
FB: https://www.facebook.com/j.a.janovska
Klīnikas: Anti-Aging Institute, Dermatoloģijas klīnika, Capital Clinic Riga

Comments powered by CComment