Slide
Dzejnieks un dziesmu tekstu autors – Jans Ikes
Mums izdevās parunāt ar Jāni.
Jānis Lūciņš ir mūžīgais Kuldīdznieks, Kurzemes pērles turētājs, bet jau kādu laiku viņu zin vairāk kā dzejnieku un dziesmu tekstu autoru Janu Ikes.
Ar ko Jūs nodarbojaties?
Ikdienā esmu trīs dēlu tētis, apsargs un, protams, dzīves baudītajs – bohēmists.
Kāds bija pagrieziena punkts Jūsu dzīvē?
Dzīvē ir bijuši daudzi tā saucamie pagrieziena punkti, līdz esmu kļuvis par to, kas esmu tagad. Tomēr kā pagaidām lielāko varu minēt 2019.gada Aprīli, kad iznāca mans ceturtais dzejas krājums "12" un tam sekoja projekts #12soļumaratons. Projekta darbus var atrast manā YouTube profilā.
Ar ko Jūs visvairāk lepojaties?
Drošivien jau, ka ar savu latviskumu, patriotisumu pret dzimteni Latviju. Gan darbos to bieži ietērpju skaistos apcerējumos par Latvijas zemi, gan lepojos teikt, ka esmu Kuldīgā dzimis Kurzemnieks. Un tas pat nav svarīgi, ka esmu dzīvojis gan Ventspilī, Rīgā un nu jau Liepājā- Kuldīga vienmēr būs manas mājas, kur atgriezties. Cerams, ka kādreiz būs iespēja atgriezties tur uz palikšanu.
Kādas ir Jūsu spēcīgākās īpašības?
Neatlaidība. Tai ir gan labās, gan sliktās puses. Sieva noteikti teiktu, ka ar manu neatlaidību roku rokā iet narcisisms un patmīlība. Bet, ja nopietni, tad atmiņa uz lietām, cilvēkiem un vietām. Mani varētu arī saukt par cilvēku- enciklopēdiju, kas attiecas uz Latvijas rokmūziku. Īsto rokmūziku.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu nodarbi? Kādi ir plāni?
Plānus jau nevar skaļi atklāt,jo tie reizēm var arī nepiepildīties. Tomēr varu pačukstēt, ka pašlaik turpina tapt dziesmas ar maniem vārdiem. Noteikti visai drīz varēsiet dzirdēt atkal ko jaunu. Tā teikt māksliniekiem darbu nekad netrūkst.
Tā pat šobrīd ik svētdienu kopā ar mākslinieci Santagoru, ar kuru jau vairāku gadu garumā izveidojusies cieša un veiksmīga sadarbība, publicējam jaunus darbus. Tie ir dzejas un glezniecības apvienojums, kam paredzēts mūžs 52 nedēļu garumā. Darbus var atrast manos sociālajos tīklos.
Apraksties savu ideālo dienu.
Diena bez dusmām un aizkaitinājuma. Piepildīta ar prieku, smaidiem un pozitīvām sajūtām. Ideālā gadījumā ar ģitāru rokās vai, dienas nobeigumā, kādu dzejas grāmatu un tasīti kvalitatīvas, Latvijā raudzētas kafijas. Aptuveni tā varētu izskatīties mana ideālā diena, novēlu vairāk smaidīt arī citiem, teikt labus vārdus otram, jo tie neko nemaksā, bet sniedz laimes sajūtu otram.
Kā Jūs raksturotu draugi, cilvēki, kuri Jūs ļoti labi pazīst?
Cilvēks, kurš nekad neatstās neizdarītu darbu pusratā, ja vien tas nebūs saistīs ar finansiālo stāvokli vai no sevis neatkarīgu iemeslu dēļ.
Cilvēks, kas vienmēr cenšas iedvesmot un mudināt uz darbošanos arī citus un iedrošinājis nepadoties, bet uzdrīkstēties un iet uz prokšu līdz galam.
Vai Jums ir personīga veiksmes recepte? Pastāstiet par to?
Recepte noteikti būtu darīt lietas no sirds, neatlaisties un nepadoties pie pirmajām neveiksmēm, bet turpināt censties. Manā gadījumā – daudz un daudzveidīgi lasīt, pilnveidoties un garīgi, tā pat kā radoši, sevi visu laiku attīstīt.
Uz kādu jautājumu Jūs vēlētos atbildēt, bet Jums nekad netika uzdots šis jautājums?
No kā man visvairāk bail! Nekad publiski nav vaicāts un pat nezinu, kā uz šo jautājumu atbildētu. Visdrīzāk lielākās bailes saistītas ar ūdeni. Tas drošivien saistīts ar iepriekšējām pieredzēm- pāris reižu ir nācies piedzīvot slīkšanu. Ironija- cilvēks, kam bail no ūdens, dzīvo jūras krastā, kur, savukārt, sieva labprāt atrastos ik dienu.
Mājas lapa www.jansikes.lv
Instagram: jansikes.lv
YouTube: Jānis Lūciņš
Twitter: @JansIkes
Facebook: Jānis Lūciņš

Comments powered by CComment