Slide
Zanes Grēviņas recepti
Zane Grēviņa ir dzimusi Cēsīs, taču jau 10 gadus dzīvo Rīgā.
Ar ko Jūs nodarbojies? Kā sākās Jūsu ceļš?
Esmu pavārgrāmatu "Našķoties" un "Našķoties bērnībā" autore, darbojos blogā www.naskoties.com, raidījuma "Našķoties" vadītāja. Ikdienā radu receptes un dalos tajās ar citiem. Ar ēst gatavošanu aizraujos jau kopš sevi atceros un pirms nepilniem pieciem gadiem, kad savas receptes sāku apkopot blogā, taču sākotnēji tas nebija paredzēts publiskai apskatei, bet gan tam, lai mani tuvākie draugi katru recepti nelūgtu man pārsūtīt e-pastā vai whatsap sarakstē, bet tās visas būtu kaut kur pieejamas jebkurā diennakts laikā.
Kāds bija pagrieziena punkts Jūsu dzīvē?
Manuprāt, patiesi svarīgs brīdis bija tad, kad nejauši uzgāju bloga statistikas sadaļu un atklāju, ka receptes izmanto ne vien mani tuvākie cilvēki, bet tūkstošiem citu gatavot gribētāju.
Ar ko Jūs visvairāk lepojaties?
Ļoti priecājos, ka pirmā manis sarakstītā recepšu grāmata "Našķoties" bija Latvijā viena no 3 pirktākajām grāmatām ne tikai vienu gadu, bet veselus divus gadus pēc kārtas, kā arī grāmata "Našķoties" bērnībā jau ieguvusi bestsellera statusu un iecienīta ne vien Latvijā, bet arī devusies pie cilvēkiem visā pasaulē. Patiess gandarījums ir par to, ka savā ikdienā varu darīt to, kas man tiešām sagādā lielu prieku.
Kādas ir Jūsu spēcīgākās īpašības?
Manuprāt, tā ir cilvēcība un empātija.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu/biznesu? Kādi ir plāni?
Šobrīd esam izveidojuši savu internetveikaliņu www.bodite.naskoties.com un cītīgi darbojamies tur. Ikdienā ar komandu cilvēkiem izsūtām grāmatas, krekliņus, esam izveidojuši īpaši ietilpīgas iepirkumu somas un vēl man mīļus un praktiskus produktus, par kuriem vēl nevaru stāstīt, taču, jā, darbi tur norit pilnā sparā.
Apraksties savu ideālu dienu.
Manuprāt, tā ir šodiena. Ir saulainas dienas rīts, esmu pamodusies jau ap 6iem un izdarījusi daļu no dienā paredzētajiem darbiem. Pēcāk atpūtai došos ar riteni uz tirgu, atpakaļceļā iepriecināšu apslimušos draugus ar svaigi ceptām maizītēm no piemājas beķerejas atstājot tās pie durvīm, iegriezīšos mūsu internetveikaliņā un parakstīšu grāmatas, tad atgriezīšos mājās, nedaudz vēl pastrādāšu pie datora, samīļošu savu suni, došos virtuvē gatavot, pēcāk pierakstīšu, kas izdevies vai neizdevies, atbildēšu uz e-pastiem un vakarā došos pastaigā pa parkiem ar savu vīru un suni. Manuprāt, katra diena var būt ideāla un īstais prieks ir sīkumos. Es apzinot, ka kaut kas no ieplānotā var arī neizdoties, bet tas pieder pie lietas.
Kā Jūs raksturotu draugi, cilvēki, kuri Jūs ļoti labi pazīst?
Hmm, domāju, ka viņi teiktu, ka esmu izpalīdzīga un vienkārša. Ļoti labs jautājums, pajautāšu kādudien to viņiem pašiem.
Vai Jums ir personīga veiksmes recepte? Pastāstiet par to?
Man šķiet, ka tā ir mīlestība pret to, ko es daru un tas, ka Dievs man ir devis iespēju dzīvē darīt lietas, kas mani patiesi dara laimīgu.
Uz kādu jautājumu Jūs vēlētos atbildēt, bet Jums nekad netika uzdots šis jautājums?
Ierasti cilvēki man uzdod jautājumu, kas ir mans mīļākais ēdiens, tāpēc, jā, jāatzīst, ka tāda viena nav.
www.naskoties.com
Instagram: naskoties_zane
Facebook: naskoties

Comments powered by CComment